Zadencrackers: Glutenvrij en heerlijk krokant

zadencrackers

Glutenvrije zadencrackers die heel makkelijk te maken zijn.

Deze zadencrackers bevatten geen gluten maar enkel zeer voedzame pitten en zaden. Ze zijn heerlijk krokant en kunnen dienen als vervanger van brood of gewone crackers bij ontbijt of lunch. Daarnaast zijn ze ook heerlijk als tussendoortje en kun je ze in een goed afsluitbaar doosje ook meenemen naar het werk.

Benodigdheden:

  • 80 gram chiazaad
  • 85 gram lijnzaad
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 30 gram pompoenpitten
  • 75 gram sesamzaadjes
  • 250 ml water
  • snufje zeezout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Meng alle droge ingrediƫnten door elkaar. Voeg het water toe en meng goed. Laat minimaal 10 minuten staan.

Schep het mengsel op de bakplaat en smeer het over de hele bakplaat uit. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel.

Bak gedurende 30 minuten in de oven. Haal de bakplaat er dan uit en maak met een scherp mes lijnen in het mengsel zodat je er straks makkelijk rechthoekige stukken van kan breken. Zet de bakplaat terug in de oven voor 25 minuten.

Haal de bakplaat eruit en laat goed afkoelen. Dan kan je de crackers voorzichtig op de lijnen breken en bewaren in een goed afsluitbare doos.

Recept is gebaseerd op een recept van http://vegadutchie.nl en was onderdeel van de Lente-detox.

 

Facebook
Facebook
Instagram

1 reactie

  1. Da’s ’t manneke!

Geef een reactie