Woorden van 2017: Tussentijdse evaluatie 2

woorden

Woorden van 2017: Hoe gaat het ermee?

Wat gaat de tijd toch snel. Het is ondertussen begin mei en dus weer hoog tijd voor een evaluatie van mijn woorden van 2017. In een eerder bericht Woorden van 2017: Tussentijdse evaluatie 1 heb ik verteld hoe het woord “verlangzamen” in mijn leventje terugkomt. Deze keer wil ik het woordje “lichtheid” eens gaan bekijken.

In mijn collage waren heel wat lichtjes te zien. Kaarsjes, lampen maar ook zonlicht dat tussen de bomen door viel. In het woordenboek vindt je voor dit woord meerdere betekenissen. Als zelfstandig naamwoord betekent het “energie van de zon of een lamp waardoor je iets kan zien” en “lamp”. Als bijvoeglijk naamwoord is het synoniem aan “onbeduidend” en het tegenovergestelde van “zwaar” en “donker”.

Niet te zwaar aan alles tillen.

Voor mij persoonlijk betekent het meer lichtheid geven aan het leven in het algemeen en aan dat van mij in het bijzonder. Niet te zwaar aan alles tillen, dingen in de juiste proporties zien. Hoe heb ik dat toegepast de dagelijkse gang van zaken? Ik zal al beginnen met te bekennen dat ik niet altijd even succesvol ben geweest in de toepassing van lichtheid in mijn leven. De eerste maanden van dit jaar stonden en staan eigenlijk nog steeds in het teken van wennen aan een nieuwe werkomgeving. De laatste jaren was ik steeds beter geworden in dingen loslaten en op een luchtige manier bekijken. Nu ik een nieuwe baan heb vind ik dit toch weer moeilijker. Ik moet mijn draai nog vinden en wil het graag goed doen. Daardoor lukt het me in ieder geval op werkgebied niet altijd om er lichtheid in te brengen. Dat werkt soms ook nog door op momenten dat ik niet moet werken. Ik til er dus te zwaar aan. Gelukkig ben ik me hier nu steeds meer van bewust, kan ik de lichtheid dus letterlijk en figuurlijk weer meer laten binnenstromen.

Zonlicht voor extra energie een lichtheid.

Het is ondertussen weer voorjaar dus het zonnetje is weer wat meer uurtjes per dag te zien. Ik kom in ieder seizoen veel en graag buiten maar merk wel dat ik nu meer zonlicht opdoe. Dat geeft extra energie en dat geeft weer meer lichtheid in mijn leven. Ik kan op dit moment enorm genieten van het buiten zijn in de natuur. Al het frisse groen dat er weer te zien is. En dan te bedenken dat in de natuur niets moet en alles goed is zoals het is geeft enorm veel lichtheid!

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie