Woorden van 2017: Gevonden via knippen en plakken

woorden

Deze woorden zijn mijn leidraad in 2017

Ik hou van woorden. Woorden in boeken, tijdschriften, op reclameborden; allemaal krijgen ze regelmatig mijn aandacht. Naarmate 2017 dichterbij kwam ontstond het idee om me het komende jaar te focussen op een woord. Een woord dat me zou helpen om te groeien als mens. Een woord waar ik blij van werd en word. Een woord waarmee ik mezelf en de wereld een beetje mooier kan maken.

Om dit woord te vinden ben ik creatief aan de slag gegaan. Ik heb een aantal oudere tijdschriften genomen en ben hierdoor gaan bladeren. Afbeeldingen, woorden en zinnetjes die me raakten en me deden glimlachen werden eruit gescheurd. Het werd een mooi stapeltje. Om alles overzichtelijk te maken heb ik er een stuk karton bijgehaald en heb ik alles op gevoel op dit karton geplakt. Het resultaat zie je op de foto.

Een aantal dingen vallen op. De tekst “Neem de tijd” springt er echt wel uit. Er is ook veel “licht” te zien. Lampen, kaarsjes, zonlicht door de bomen. De algemene strekking van de kleine stukjes tekst kan samengevat worden in “zonder oordeel aanvaarden”. Dit alles samen laten komen in één woord is me niet gelukt. Ik heb er drie woorden van gemaakt: verlangzamen – lichtheid – overgave. Het komende jaar ga ik me laten inspireren door deze drie woorden. Op wat voor manier komen ze terug in de situaties die ik meemaak? Hoe kan ik ze zelf integreren in mijn dagelijkse leven? Het komende jaar zal ik hier regelmatig op terugkomen en jou zo laten meelopen in mijn 2017. Heb jij een woord voor het komende jaar?

Facebook
Facebook
Instagram

3 reacties

  1. Wat mooi! En een super goed idee! Mijn woorden voor 2017 zijn leven & genieten. Ik heb er ook iets over geschreven 🙂
    Je doet me er trouwens aan denken dat ik deze maand een collage wou maken. Daar ga ik binnenkort eens mee aan de slag!

  2. Dat zijn ook mooie woorden voor 2017. Laat ze het komende jaar een hoofdrol spelen! En veel plezier met het maken van die collage

  3. […] het begin van dit jaar heb ik een artikel geschreven over mijn woorden voor 2017 Woorden van 2017: Gevonden via knippen en plakken. Er zijn ondertussen al twee maanden verstreken dus het is tijd voor een evaluatie. Mijn woorden […]

Geef een reactie