Warme trui: Laat zien dat je het milieu een warm hart toedraagt

Warme trui

Warme trui op Warmetruiendag: Verbeter het milieu, begin bij jezelf.

Warme trui is uit de kast gehaald: dit jaar is het Warmetruiendag op vrijdag 10 februari. Op deze dag trek ik, net zoals vele andere Nederlanders een extra dikke, warme trui aan en zet de verwarming een graadje lager. Op die manier bespaar ik 6% energie en dus 6% CO2 uitstoot. Je kan je aandeel nog verhogen door de verwarming twee graadjes lager te zetten.

Dit is het tweede jaar dat ik me ook echt aangemeld heb als deelnemer op de website van Greenchoice https://www.warmetruiendag.nl  Hier vind je allerlei leuke weetjes en tips. Op de website staat te lezen dat de groenste energie de energie is die je niet gebruikt. Daar ben ik het helemaal mee eens. Er zijn ontzettend veel aanbieders van groene stroom en gelukkig ook veel afnemers van die stroom (waaronder ikzelf) maar het grootste verschil kan je nog steeds maken door te letten op je energieverbruik.

Vandaag wordt er dus extra aandacht besteed aan de energie die je bespaart door de verwarming minimaal één graadje lager te zetten. Daarnaast doe ik gedurende het hele jaar allerlei dingen om mijn impact op het milieu te verkleinen. Toen ik klein was, was douchen nog geen dagelijkse bezigheid. Ik waste me met een washandje en een stukje zeep aan de wasbak. Dat doe ik nu dus ook nog regelmatig, scheelt toch een hoop water tegenover dagelijks onder de douche staan of in bad gaan. Wanneer ik ga afwassen doe ik meteen de stop in de wasbak. Er is niet meteen heet water maar het eerste koude water laten weglopen vind ik zonde. Op dit moment wassen we ook af en toe af in een teiltje, dat scheelt ook weer wat.

Alle toestellen hier in huis gaan ook echt uit wanneer ze niet worden gebruikt; stand-by verbruikt ook stroom. Er is alleen verlichting in de kamers waar we zijn. Wassen gebeurt enkel wanneer ik de wasmachine echt vol kan laden. Op wat voor manier maak jij je ecologische voetafdruk kleiner?

 

 

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie