Wandelen voor rust in mijn hoofd en mijn geest

wandelen

Wandelen is het moment om te reflecteren

Wandelen doe ik heel erg graag. Het is een activiteit die me energie geeft maar me daarnaast ook rust schenkt. Iedere dag probeer ik een buiten-moment in te plannen. Op mijn werkdagen blijft dit meestal bij fietsen naar mijn werk. Een rit van tien kilometer door en uiteraard ook weer tien kilometer terug. Ik werk twee dagen per week buiten de deur dus er blijven nog wel wat dagen over;-) Op de dagen dat ik niet naar het werk fiets wil ik toch ook lekker een uurtje naar buiten.

Wandelen versus hardlopen

Hardlopen is ook één van mijn hobby’s,  Hardlopen – Ik loop, maar niet zo hard… maar toch gaat mijn voorkeur regelmatig uit naar wandelen. Het is een laagdrempelige manier van lekker actief buiten bezig zijn. Het kan altijd, wat de weersomstandigheden op dat moment ook zijn. Wind, regen of lage temperaturen houden me niet tegen. Eén van mijn favoriete quotes van Loesje is dan ook: “Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding”. Ik trek gewoon mijn wandelschoenen en jas aan, bij koud weer ook handschoenen en een warme muts en ik ga op pad.

Alles terug in perspectief

Ik merk altijd dat mijn hoofd zo heerlijk rustig wordt als ik een tijdje buiten ben. Allerlei gedachten die bij het vertrekken soms nog over elkaar heen buitelen verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Ik concentreer me op mijn voeten: Hoe ze de grond raken en hoe ze ervan loskomen. Ik voel de wind op mijn gezicht. Ik zie het licht, de kleuren van de natuur. Zaken die daarnet nog hoge bergen leken waar ik niet overheen kon komen worden vaak kleine, beklimbare heuveltjes. Een situatie die zich in mijn hoofd steeds maar opnieuw bleef afspelen wordt nu ineens een gebeurtenis die voorbij is. Daarom is wandelen voor mij de ultieme manier om me weer helemaal zen te voelen. Op wat voor manier ontspan jij je?

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie