Tijd voor jezelf: Yoga op locatie

tijd

Tijd voor mezelf oftewel Me-Time

Tijd voor jezelf nemen klinkt heel eenvoudig maar soms komt er ook wel wat planning bij kijken. Even gaan zitten met een kop thee en een fijn tijdschrift dat lukt me regelmatig. Maar een echte yogales volgen; dat vergt al wat meer inspanning en dus planning.

Ik heb heel wat jaren hier in de buurt yogales gevolgd. Door allerlei omstandigheden doe ik dat nu niet meer. Dan komt er een portie zelfdiscipline aan te pas, niet altijd even makkelijk. Gelukkig heb ik nu wel de routine ingebouwd om dagelijks een reeks oefeningen te doen. Daar neem ik iedere ochtend echt de tijd voor. Het gaat om een korte sessie van ongeveer 10 minuten. Daarna ga ik mediteren, zo’n 10 tot 15 minuten. Een heel fijn ochtendritueel waar ik me heel goed bij voel.

Een yogales volgen

Een aantal weken geleden had ik al een stukje voorbij zien komen in een regionaal weekblad. Een eenmalige yogales op een bijzondere locatie met muzikale begeleiding. Het was vooral de locatie die me meteen aansprak: een wat kleinere kerk. Het evenement werd me ongeveer tien dagen geleden weer onder de aandacht gebracht en toen heb ik meteen actie ondernomen. Ik heb de desbetreffende yogalerares gemaild om te vragen of deelnemen nog kon en toen het antwoord positief was heb ik me meteen ingeschreven.

Afgelopen zondag dus op weg naar de kerk. Mijn yogamatje onder mijn arm en mijn dekentje in mijn tas. Toen ik aankwam waren er al heel wat deelnemers aanwezig. Gelukkig vond ik nog een fijn plekje waar ik mijn matje uit kon rollen. De les startte stipt op tijd. De lerares had een hele fijne stem, ze nam me op vriendelijke wijze mee in alle oefeningen. De achtergrondmuziek was live: Een man speelde akoestische gitaar. De sfeer tijdens de les was heel sereen en rustig. Na een hele reeks oefeningen en de afsluitende ontspanningsoefening kregen we allemaal nog een kopje thee aangeboden.

Helemaal rustig en ontspannen heb ik mijn spulletjes weer bij elkaar genomen. Voor het verlaten van de kerk heb ik mijn emailadres nog achtergelaten; wie weet komt er in de toekomst nog eens de mogelijkheid om aan zo’n evenement deel te nemen.

De foto bij dit artikel komt van de website Inspirerend Leven http://www.inspirerendleven.nl

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie