Spinazie en linzen in een snelle pasta

spinazie

Snel en makkelijk recept

Alhoewel snel en makkelijk in dit recept echt wel trefwoorden zijn moet er zeker niet ingeboet worden aan smaak. Daarnaast bestaat dit gerecht uit ingrediënten die je gewoon op voorraad kan hebben waardoor je op ieder moment iets lekkers kan maken zonder dat je daarvoor eerst naar de winkel moet.

Ingrediënten:

  • pasta naar keuze
  • 600 gram diepvriesspinazie
  • 1 pot of blik linzen, afgespoeld
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 of 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kruiden (basilicum, oregano, peterselie, bieslook)
  • olie

Bereidingswijze:

Kook de pasta beetgaar en giet af. Zet even apart. Fruit de uien gedurende 5 tot 10 minuten tot ze glazig zijn. Geef jezelf hier wel even de tijd voor, de uien krijgen zo een lichtzoete smaak. Voeg na een minuutje de knoflook toe en fruit mee met de uien. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend op een middelhoog vuur ontdooien en warm worden. Als je vindt dat er teveel vocht in de pan komt kan je dit eventueel afgieten. Voeg dan de pasta, kruiden en de linzen toe en warm het geheel nog even goed door. Lekker met pesto en edelgistvlokken erbij.

Een goede voorbereiding

Een drukke, lange dag voor de boeg? Dan is dit gerecht ideaal. Je kan het ’s ochtend al helemaal klaarmaken en dan gewoon ’s avonds als je thuis komt op een laag vuur een half uurtje laten opwarmen. Dat half uurtje kun je gebruiken om even wat tijd voor jezelf je hebben of even wat dingetjes te doen die je anders na het eten nog zou moeten doen. Zelfs ’s ochtend geen tijd (of geen zin)? Dan is het gerecht ook al perfect de dag ervoor te bereiden.

Vegetarisch of vegan

Dit gerecht past perfect in de plantaardige keuken. Als je er zeker van wil zijn dat het gerecht vegan is, kies dan voor droge pasta. In de verse versies is eigenlijk altijd gebruik gemaakt van eieren. Let ook op bij de pesto. Vaak zit er kaas in pesto dus lees even goed de ingrediëntenlijst. Door de linzen ben je ook verzekerd van je portie plantaardige eiwitten en vult het gerecht ook goed.

 

Wat is jouw favoriete gerecht wanneer je weinig tijd hebt?

 

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie