Pompoen stoofpotje met kidneybonen

pompoen

Herfstig pompoen stoofpotje.

Pompoen en herfst: wat mij betreft een ideale combinatie. Buiten is het winderig, koud en nat. Dit is het ideale moment om het binnen gezellig te maken en daar hoort uiteraard ook lekker eten bij. Het is dus tijd om een heerlijk stoofpotje te bereiden. De meeste stoofgerechten kosten wat meer tijd maar dit is een redelijk snelle versie. Ik heb ervoor gekozen om de kidneybonen zelf te weken en te koken, dan ben je wat langer bezig maar je kan ook prima kiezen voor kidneybonen uit blik.

Ingrediënten:

  • 1 pompoen, in blokjes van ongeveer 1 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik hele tomaten of tomatenblokjes
  • 50 gram pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 gram gare kidneybonen
  • 150 gram erwtjes (diepvries)
  • 1 el olie

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de pompoen en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten. Regelmatig omscheppen. Voeg dan de tomaten, pindakaas, sojasaus, groentebouillon en kerrie- en paprikapoeder toe en laat 15 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de erwtjes toe en laat het geheel nog 5 tot 10 minuten goed doorwarmen.

Ik heb het stoofpotje geserveerd met rijst maar het kan uiteraard ook perfect met quinoa of couscous. Serveer er extra sojasaus bij en hummus. Dek de tafel gezellig en zorg voor fijn gezelschap en geniet van je maaltijd. Als je wil kan je dit gerecht ook al op voorhand bereiden. Laat het gerecht dan op een zacht vuurtje weer warm worden terwijl jij tijd besteed aan je familie en je vrienden.

 

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie