Overnight oats oftewel havermout een nachtje geweekt in de koelkast

overnight oats

Hou ’s ochtends je hoofd koel met dit ontbijt

Overnight oats is de zomerse variant van warme havermoutpap. Het bereiden ervan vraagt weinig tijd. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat ze een nachtje in de koelkast moeten staan. Dat betekent dus dat je de avond ervoor al aan de slag gaat. Zeker op warme dagen is het een fijn ontbijt. Je hebt met deze overnight oats een dubbel effect. 1. Je hoeft niet aan een warm fornuis in de pap te staan roeren en 2. Het is een koud ontbijt. Laten we aan de slag gaan.

Benodigdheden:

  • 40 gram havermout
  • 120 ml plantaardige melk
  • 1 tl kaneel of koekkruiden
  • 10 – 15 gram rozijntjes of andere gedroogde vruchten in stukjes
  • 15 gram ongebrande, ongezouten noten naar keuze, in stukjes

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten samen in een schaaltje dat je kan afsluiten. Heb je niet meteen een leuk schaaltje waar een deksel bij hoort, dek het dan gewoon af door er een bordje op te leggen. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Zet het schaaltje in de koelkast en laat de tijd zijn werk doen. De volgende ochtend zijn je overnight oats klaar om op te eten.

Aangezien je dit ontbijt dus ’s avonds al voorbereidt, bespaar je in de vroege ochtend wat tijd. Dit kan fijn zijn wanneer je iemand bent die die graag tot op het laatste moment in bed blijft liggen. Overweeg dan toch eens om op je normale tijd uit bed te komen en de tijd die je “over” hebt te besteden aan jezelf. Me-time in de ochtend, een mooie start van je dag. Doe eens een meditatie- of wat yogaoefeningen. Neem een boek en lees een paar bladzijden. Maar ook niets doen en even helemaal opgaan in dit momentje voor jezelf is een prima idee. Hoe start jij je dag?

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie