Over mij

Zo sta ik in het leven: een kijkje in mijn wereld

Ik ben Marjan Bolssens en ik hou van het leven. Ik ben enorm geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft. Dit gaat van het klaarmaken van een maaltijd en het opzoeken van allerlei informatie met betrekking tot de voedingswaarde van ingrediënten tot het mooi presenteren van het eten. Om deze interesse extra te verdiepen heb ik de opleiding Voedingsdeskundige bij Civas gevolgd. Daardoor ren ik niet zomaar achter iedere nieuwe voedsel hype aan. Daar komt ook bij dat ieder lichaam uniek is, wat goed is voor mij is dat wellicht niet voor jou en omgekeerd.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we onszelf niet enkel met voeding voeden. Hoe je in het leven staat en tegen dingen aankijkt zorgt er voor dat je geest in optimale conditie blijft. Naast een gezond lichaam en een gezonde geest is beweging nummer drie. Door te bewegen houd je je lichaam gezond en je geest actief. Bewegen kan op allerlei manieren, het hoeft zeker geen topsport te zijn. Het samenspel tussen deze drie pijlers zorgen dus voor je totale levenskwaliteit. Ik wil in dit leven de best mogelijke versie zijn van mezelf, dat is belangrijk voor mij. Deze versie deel ik met de mensen om me heen en met de wereld. Dat laatste vertaal ik in “groen” leven: ik koop zoveel mogelijk biologisch en fairtrade, produceer zo min mogelijk afval en verplaats me bijna altijd met de fiets of te voet.

Hopelijk kan ik je met mijn blog inspireren en ga je samen met mij op weg om jouw leven nog gezonder en gelukkiger te maken!