Oven aan voor een verwarmende havermoutpap!

oven

Oven aan voor een langzame maar warme start van de dag.

Met havermout kun je eindeloos variëren. Het blijft voor mij het favoriete ingrediënt voor het ontbijt. Meestal maak ik havermout klaar in de gekookte variant: Plantaardige melk opwarmen in een pannetje, havermout erbij, even laten koken en nog een paar minuutjes wellen. Zo start ik meestal mijn dag. Wanneer ik wat meer tijd heb, kies ik ook wel eens voor deze variant: havermout uit de oven.

Benodigdheden:

  • 40 gram havermout
  • 250 ml plantaardige melk
  • halve appel, in blokjes gesneden
  • 1 tl koekkruiden of kaneel
  • 20 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng melk en havermout in een ovenbestendig schaaltje. Voeg de appelstukjes, de rozijnen en de koekkruiden of kaneel toe en roer alles goed door elkaar. Verwarm gedurende 25 minuten. Serveer gewoon in het ovenschaaltje.

 

Het fijne aan deze havermoutpap is dat je hele keuken heerlijk gaat ruiken terwijl de oven het werk doet. Terwijl het schaaltje in de oven staat kun je van deze tijd gebruik maken om iets voor jezelf te doen. Zet een heerlijk kopje koffie of thee en neem je favoriete boek of tijdschrift erbij. Zo creëer je op de vroege ochtend al een beetje me-time. Dat is meteen een fijne start van je dag.

Wat de eet-vreugde voor mij altijd extra verhoogd is het serveren van eten in leuk servies. Op deze foto staat een emaille schaaltje, wit met een blauw randje. Ik heb ook kleine stenen ovenschaaltjes maar die zijn iets te klein van inhoud voor de hoeveelheid havermoutpap die ik altijd eet:-)

Als je in de vroege ochtend al meteen na het opstaan naar buiten gaat om te gaan bewegen dan is dit ook een ideaal ontbijt. Het wordt voor je bereid terwijl jij onder de douche staat. De voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat je het gevulde schaaltje in de oven zet bij thuiskomst;-)

 

 

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie