Ontbijt met groen: de Let’s Go Green Bowl

ontbijt

Een ontbijt om je dag groen te starten: de Let’s Go Green Bowl

De ingrediënten van dit ontbijt komen wellicht in eerste instantie wat vreemd over. Spinazie bij het ontbijt? Dat is bijzonder! Start je dag met deze groene bowl: je zal verrast worden. Groen wordt vaak geassocieerd met gezond en dat is zeker van toepassing op deze groene bowl. Spinazie wordt meestal gekookt maar in dit recept rauw gebruikt. Spinazie is calorie arm en rijk aan kalium en ijzer. Deze groene bowl is heerlijk vullend en zacht en romig van smaak, mede door de avocado die gebruikt wordt. Dat avocado veel vetten bevat klopt maar dit zijn grotendeels onverzadigde vetzuren die niet nadelig zijn voor de gezondheid. Een tropisch tintje door de dadels en de kokosrasp waardoor hij geweldig is in de zomer maar het uiteraard ook kan op wat koudere dagen.

Benodigdheden:

Blender of foodprocessor

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gram verse spinazie
  • 1 rijpe avocado: het vruchtvlees
  • 3 gedroogde dadels: in stukjes
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 banaan: in stukjes
  • Optioneel: 1 el lijnzaad

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten samen in de blender of foodprocessor. Laat een paar minuten op de hoogste stand blenden tot je een homogene massa hebt. Het is mogelijk dat tijdens het blenden wat stukjes in het bovenste gedeelte van je blender of foodprocessor blijven “hangen”. Zet de machine dan even stil en duw de stukjes met een spatel of lepel terug naar beneden zodat alles goed gemengd wordt.

Neem een mooi schaaltje en doe de bowl erin. Je zou deze zo kunnen eten maar het is natuurlijk heel leuk (en lekker) om deze nog af te maken met allerlei toppings. Een aantal voorbeelden: plakjes banaan, kokosrasp, lijnzaadjes, pompoenpitten, of wat jij lekker vindt. Schik de door jou gekozen ingrediënten bovenop de bowl in een mooie compositie zodat niet alleen je smaakpapillen verwend worden maar ook je ogen.

Facebook
Facebook
Instagram

1 reactie

  1. […] De granola smaakt heerlijk bij (soja)yoghurt maar het is ook een perfecte topping voor deze ontbijtbowl Ontbijt met groen: de Let’s Go Green Bowl […]

Geef een reactie