Muesli zonder geraffineerde suiker, boordevol gezonde ingrediënten

muesli

Deze muesli geeft je ontbijt net dat beetje extra.

De krokante muesli die je in de winkel koopt zit meestal vol met geraffineerde suiker en allerlei toevoegingen. Met deze variant weet je precies wat er in zit. Je kan uiteraard variëren met een aantal van de ingrediënten. De verhouding tussen de noten, zaden, pitten en kokosrasp kan je aanpassen naar eigen wens. Je kan zelfs het ene weglaten en van iets anders meer toevoegen. Hou wel de totale hoeveelheid aan. Als je het minder zoet wil dan gebruik je minder ahornsiroop. Hou je niet van ahornsiroop? Gebruik dan honing of een ander zoetmiddel. Je kan deze muesli dus helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Daarnaast is het leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Met als bonus een heerlijke geur in huis. Dus waar wacht je op? Snel de keuken in voor een grote hoeveelheid muesli waar je langere tijd plezier van zal hebben.

Benodigdheden:

  • 350 gram havervlokken
  • 50 gram ongebrande, ongezouten noten (welke jij lekker vindt)
  • 50 gram sesamzaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram kokosrasp
  • 1 el kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 5 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleedt de bakplaat met bakpapier.

Meng alle droge ingrediënten in een grote schaal. Maak de kokosolie vloeibaar en meng samen met de ahornsiroop door het droge mengsel. Verdeel dit mengsel over de gehele bakplaat. Laat ongeveer 35 minuten bakken in de oven. Schep regelmatig om, bij voorkeur om de 10 minuten. Let er goed op dat de noten en pitten niet aanbranden. Verkort dan de oventijd eventueel met vijf of 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat alles helemaal afkoelen. Schep de muesli dan over in een goed afsluitbare pot. De muesli is zo langere tijd houdbaar.

 

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie