Linzen salade met rode biet en walnoten

Linzen salade

Een salade met heerlijke aardse smaken.

De linzen in deze salade zorgen samen met alle andere ingrediënten in dit gerecht voor een voedzame lunch die perfect past bij de herfst. Als je voor de veganistische versie kiest kan je gerust wat meer walnoten gebruiken of eventueel wat pompoen- of andere pitten toevoegen. Voor een optimale smaak en vertering kun je de pitten droog roosteren in een koekenpan. Let wel goed op dat ze niet aanbranden.

Benodigdheden:

  • 1 glas/blik linzen, goed afgespoeld
  • 100 gram rucola
  • 5 el balsamicoazijn
  • 300 gram rode bietjes, gekookt en in blokjes gesneden
  • handjevol walnoten, gedeelte in stukjes en voor de garnering een paar heel laten
  • Optioneel voor de vegetariërs: zachte geitenkaas verkruimeld of plakjes geitenkaas in stukjes

Bereidingswijze:

Doe de bietenblokjes in een schaal en schep om met de balsamicoazijn. Meng de linzen erdoor. Voeg de walnotenstukjes toe en schep het geheel nog even om. Verdeel de rucola over de borden. Schep de linzen-bietsalade erop. Schik de hele walnoten erop. Voor de vegetarische versie: verdeel de geitenkaas er ook over.

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie