Koekje van eigen deeg: een plantaardige koekje

Koekje

Koekje van eigen deeg: Amandel-abrikozen koekjes.

Koekjes bakken is een leuke bezigheid. Het is niet moeilijk en je huis is binnen de kortste keren gevuld met een heerlijke geur. Voordeel van het bakken van koekjes is dat je er meestal geen eieren voor nodig hebt. Ik probeer wel vaker om taarten en cakes om te bouwen naar veganistische versies maar het vervangen van eieren in gebak is niet altijd evident. Met koekjes is dit dus wel makkelijk. De roomboter vervang je moeiteloos door kokosolie. En ziedaar: je vegan creatie is een feit! Deze amandel-abrikozenkoekjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken en bestaan uit maar drie ingrediënten. De eerste twee zie je meteen al in de naam, het derde ingrediënt is kokosolie. Laten we beginnen.

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram ongezwavelde abrikozen
  • 50 gram kokosolie, gesmolten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de abrikozen in iets kleinere stukjes. Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine. Meng alles tot je een deeg hebt. Haal het deeg uit de mengkom en maak er ongeveer 12 balletjes van die je iets plat drukt. Ze zijn dan nog ongeveer een halve centimeter dik. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven. De koekjes zijn nog een beetje zacht als je ze eruit haalt maar ze worden nog wat harder bij het afkoelen.

Je kan ze een paar dagen bewaren in een goed afgesloten doos. Aangezien deze koekjes geen bewaarmiddelen bevatten moet je er dus wel rekening mee houden dat ze niet echt lang houdbaar zijn. Mocht je twaalf stuks teveel vinden dan kun je de hoeveelheden gerust halveren.

Hou jij van bakken en wat maak je dan meestal?

Facebook
Facebook
Instagram

2 reacties

  1. Hmm, die koekjes lijken me erg lekker!

  2. Marjan Bolssens zegt:

    Ze zijn inderdaad heel erg lekker. Ik vind het zo bijzonder dat je met weinig ingrediënten iets lekkers kan maken:-)

Geef een reactie