Italiaanse tomatensoep op de snelle manier

tomatensoep

 

Dit is een goedgevulde tomatensoep die snel en makkelijk te maken is.

Deze tomatensoep is ideaal voor die momenten waarop je even geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken. Dan is “makkelijk” even het belangrijkste ingrediënt waar je naar op zoek bent. Daarnaast is het wel een vereiste dat het gerecht dat je gat klaarmaken en later ook opeten gezond en voedzaam is. Daar voldoet deze goedgevulde soep zeker aan. In plaats van zelf de groenten te snijden gebruik je voorgesneden groenten en je maakt de bouillon met bouillonblokjes. Als je er een maaltijdsoep van wil maken kan je op het eind van de bereidingstijd nog pasta toevoegen en laten meekoken.

Benodigdheden:

  • 1 fles passata di pomodoro
  • 1,5 liter water
  • 5 groentebouillonblokjes
  • 2 verpakkingen Italiaanse roerbakmix (totaal 800 gram)
  • 120 gram kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • 4 gram Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de Italiaanse roerbakmix en de aardappelblokjes toe.

Laat ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje stoven. Roer regelmatig.

Voeg de passata en het water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een half uurtje zachtjes doorkoken.

Lekker met een boterham of Zadencrackers

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie