Geluk zit vaak in kleine dingen

geluk

Geluk vinden in een kopje koffie.

De mens zoekt geluk vaak in allerlei zaken. In gebeurtenissen die groots en meeslepend zijn. Ook materiële zaken scoren bij veel mensen hoog op de scorelijst van het geluk. Een groot huis of dure kleding, zaken om de buitenwereld te laten zien hoe succesvol je wel bent. Vertellen tegen anderen waar je afgelopen weekend gewinkeld hebt of welk restaurant je hebt bezocht.

Ik zoek het geluk liever in kleine dingen. Het lezen van een goed boek of interessant tijdschrift. Een boswandeling. Het drinken van een heerlijke kop koffie of thee. Zitten bij de haard en genieten van de warmte van het vuur, het kijken naar de vlammen. Babbelen met mensen waarvan ik hou, luisteren naar hun verhalen en vertellen wat mij bezig houdt. Zo kan ik nog een heleboel dingen opnoemen. Er hoeft absoluut niet veel geld aan gespendeerd te worden; ook met een klein budget kun je perfect gelukkig zijn. Waardeer kleine dingen, geniet van het moment. Wat je daarbij kan helpen is met aandacht in het moment zijn. Wees je bewust van wat je aan het doen bent. Voel de wind in je haren, de zon op je huid. Voel het knisperen van de bladeren onder je voeten wanneer je tijdens de herfst in het bos wandelt. Ruik de geur van een heerlijk kopje koffie, laat de kop je handen verwarmen. Geluk voelen hangt vaak samen met het intensief gebruiken van al je zintuigen. Zie, hoor, voel en proef bewust. Laat geluksgevoel door je heen stromen en geniet ervan!

De foto bij dit artikel is genomen bij http://koffiebardebeleving.nl/ mijn favoriete koffiebar met de leukste gastvrouw die je je maar kan wensen.

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie