Boekweit granola met pit uit de oven

Boekweit

Boekweit: onbekend maar niet onbemind

Boekweit is de basis van deze granola. Het gaat om de niet geroosterde versie, zorg er dus voor dat je die hebt en geen kasha. Het is een zeer eenvoudig recept, makkelijk en snel te maken zonder al teveel ingrediënten. De hoeveelheid van het recept is gebaseerd op de bakplaat van een standaard oven. Mocht je maar een kleine oven hebben dan raad ik je aan om de granola in twee porties te bakken.

Ingrediënten:

 • 350 gram boekweit
 • 75 gram gemengde noten
 • 75 gram gemengde pitten (zonnebloem- en pompoenpitten)
 • 2 el plantaardige olie
 • 1 el cacaopoeder
 • snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten met uitzondering van de pitten door elkaar in een kom. Schep het mengsel op de bakplaat en verdeel het goed over het gehele oppervlak. Bak dit gedurende 10 minuten in de oven. Haal de bakplaat even uit de oven en strooi nu de pitten erover. Schep alles even goed om en zet weer voor 10 minuten in de oven. Haal de granola dan uit de oven en laat het goed afkoelen. Je hebt een grote hoeveelheid maar in een afgesloten pot kun je deze langere tijd bewaren.

De granola smaakt heerlijk bij (soja)yoghurt maar het is ook een perfecte topping voor deze ontbijtbowl Ontbijt met groen: de Let’s Go Green Bowl

Je kan zelf nog variëren met de noten en de pitten. Hou je niet van pitten? Gebruik dan 150 gram noten. Je kan uiteraard ook een versie maken met alleen maar pitten. Gemengde noten is ook geen must; gebruik gerust de notensoort waar jij van houdt.

Maak jij wel eens zelf granola?

Facebook
Facebook
Instagram

2 reacties

 1. Ik zal dit eens uittesten met mijn nieuwe oven!

  Helga

 2. Marjan Bolssens zegt:

  Zeker doen! Laat me maar weten wat je ervan vindt. Veel bakplezier!

Geef een reactie