Bananenbrood met abrikozen: glutenvrije cake

bananenbrood

Bananenbrood is er in vele variaties.

Het was weer een tijdje geleden dat ik nog eens een bananenbrood had gebakken. Toen ik deze week een emmertje met rijstmeel ontdekte waarvan ik het bestaan helemaal vergeten was (hoezo, niet zoveel voorraad in huis? ;-)) besloot ik om nog eens een variatie op mijn standaard recept uit te proberen. Dat recept heeft als basis amandelmeel maar dat heb voor deze cake dus volledig vervangen door rijstmeel. Je kan dus ook gerust amandelmeel gebruiken of een ander glutenvrij meel. Amandelmeel is vrij prijzig in aankoop; ik meng het amandelmeel ook wel eens met rijstmeel. Dat geeft ook steeds een goed resultaat. Als je geen bezwaar hebt tegen gluten kan je uiteraard iedere soort meel gebruiken; het recept is dan niet meer glutenvrij maar ook nog steeds heel erg lekker. Hier gaan we dan.

Ingrediënten:

  • 200 gram rijstmeel
  • 3 hele rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram (liefst ongezwavelde) abrikozen
  • beetje (kokos)olie om in te vetten of bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakvorm in met een beetje (kokos)olie of bekleed de vorm met bakpapier. Pureer de bananen met een vork en hou apart. Meng dan eerst alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de gepureerde bananen toe. Klop steeds 1 ei los en voeg dan steeds één ei toe tot ze alle drie door het beslag gemengd zijn. Doe het beslag in de bakvorm en laat 45 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Zoals vaak het geval is met dit soort baksels is het op de dag zelf al heel lekker maar zijn de tweede dag de smaken nog meer uitgesproken. Dit bananenbrood smaakt naturel heel lekker bij een kopje thee of koffie maar je zou het ook kunnen eten als ontbijt met een lekker laagje notenpasta of jam erop gesmeerd. Wat is jou favoriete versie van bananenbrood?

Facebook
Facebook
Instagram

Geef een reactie